Griep en Verkoudheid, een behandeling.

Verkoudheid en Griep, een preventie
oktober 15, 2018
Gemixte vruchtenchutney
november 1, 2018
Show all

Griep en Verkoudheid, een behandeling.

Griep en verkoudheid
Nu we al sterk kunnen voelen dat het zomerseizoen aan het aflopen is, de temperatuur behoorlijk is gedaald, wil ik erop wijzen dat de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) heel veel mogelijkheden heeft om ook acute klachten als griep en verkoudheid zeer effectief aan te pakken.
Onderliggende principe is dat de factoren wind en kou in het lichaam invaderen via de huid. De kou sluit de poriën en de wind en kou kunnen niet meer naar buiten. Belangrijk is hier om de oppervlakte te klaren zoals dat in de TCM wordt genoemd. Dit is een behandelprincipe wat inhoudt dat de huid a.h.w. geopend moet worden om de wind en de kou eruit te kunnen verdrijven.
In de Chinese kruidenleer is er bijvoorbeeld een scala aan kruidencombinaties voor diverse soorten en gradaties van verkoudheid. Voor beginnende symptomen, maar ook voor verder gevorderde wind-koude aanval waarbij de pathogene factoren dieper in het lichaam zijn geraakt. Met acupunctuur is dit snel aan te pakken door het behandelen van acupunctuurpunten met naalden of moxa. Verder kan cupping een geweldige uitkomst bieden om de ziekmakende factor heel snel uit het lichaam te doen verdrijven. Bij beginnende klachten kan 1 behandeling al volstaan.
Als u gebruik wilt maken van behandeling betreft dit onderwerp, is het niet noodzakelijk een geheel consult van drie kwartier in te plannen.

Comments are closed.