Bamboe potjes of glazen bollen

Cupping is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van holle glazen bollen, bamboe potjes of plastic bollen. Door deze bollen/potjes binnenin met vuur te verwarmen verdwijnt het zuurstof, zodat een vacuüm gecreëerd wordt. De bollen worden na verwarming dan ook snel op de huid geplaatst zodat deze de huid strak zuigen. Het effect hiervan is een betere doorbloeding, zowel in de diepere lagen als in de oppervlakkige lagen van de huid.

Wind en Koude

De methode wordt gebruikt bij verkoudheid, om de ziekmakende factoren wind en kou uit het lichaam te verdrijven. Bij vastzittende schouders door langdurig en vaak in één houding te werken is cupping heel heilzaam. Het bewerkstelligt een behoorlijke versoepeling in korte tijd. Cupping geeft hier betere resultaten dan massage.

Hart bloed stase

Een gekend fenomeen in de Chinese Geneeskunde is stase bloed in het Hart, gepaard gaande met pijn en drukkend gevoel op borstkas met uitstraling naar armen, rug, schouders, paarsige lippen, kortademigheid en hartkloppingen. Cupping op de bovenrug, op acupunctuurpunten die effect op de energie van het hart hebben, is dan heel effectief en geeft direct verlichting.