Wat gebeurt er tijdens een consult?

Pols en tong Tijdens het eerste consult worden er veel vragen gesteld over de leefwijze, de slaap, stoelgang etc. Vervolgens worden de polsen gevoeld en wordt er naar de tong gekeken. Een Chinees Geneeskundige voelt heel veel aan de pols, zoals de kwaliteit van het bloed. Of het bloed goed stroomt, of er voldoende bloed aanwezig is. Heeft de persoon voldoende energie. Verder kunnen de kwaliteiten van de organen en meridianen gevoeld worden. De tong wordt gezien als de spiegel van het lichaam. Hieraan is te zien of de klacht van een interne of van een externe oorsprong is. De dikte en de grootte van de tong vertellen iets over ons lichaam, maar ook de kleur en de vorm van de tong zijn belangrijk, waarbij het tongbeslag even essentieel is voor het stellen van een diagnose als het tonglichaam zelf. Let dan ook op als u op consult komt, de tong ervoor niet te schrapen, dat zou een stuk in de diagnose ontnemen.

Individueel behandelplan Aan de hand van alle gegevens uit de anamnese (vraaggesprek) en pols- en tongonderzoek wordt een totaal plaatje gemaakt op basis waarvan een individueel behandelplan wordt samengesteld. Dit kan zijn acupunctuur of kruidenreceptuur

Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen Marleen Bardolf is aangesloten bij de volgende organisaties:
beroepsvereniging Zhong. Zhong is de naam van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijze die onder meer toeziet op de kwaliteit van de uitoefening van Traditionele Chinese Geneeswijze in Nederland. Raadpleeg zeker de pagina Patiënten Informatie op de website van Zhong.
Licentienummer: 090268020253
AGB-code 90(0)06630/90027686
NVF Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie

Vergoeding van het consult De beroepsvereniging Zhong dialogeert ook met zorgverzekeraars met het doel deze te doen vergoeden. Zie de pagina Vergoedingen op de Zhong website voor een lijst van zorgverzekeraars die gedeeltelijk kosten voor acupunctuurbehandelingen en andere vormen van TCM vergoeden. Consulten die vallen onder "alternatieve geneeswijzen" staan los van het jaarlijkse eigen risico dat bepaald is door de overheid. Dit eigen risico geldt enkel voor reguliere gezondheidszorg.

Kosten en duur van het consult:

  • kruidenconsult of kinderbehandeling t/m 12 jaar (tot 30 min.) € 47,00
  • anamnese/intake of volledig consult (45 min.) € 70,00
  • telefonisch consult/herhaling ooracupunctuur (15 min.) € 25,00

Afspraak maken ?
tel: 0615217709
mail: info@chinese-geneeskunde.com

 

Graag mogelijke dagdelen doorgeven in de mail

Verhinderd?
Indien u niet op de afspraak aanwezig kunt zijn, wilt u deze dan 1 werkdag tevoren (24 uur) annuleren. Doet u dit niet, dan wordt het volledige consult in rekening gebracht.

Nummer inschrijving Kamer van Koophandel 201581450000

Aangesloten bij beroepsvereniging NVTCG Zhong en koepelorganisatie S.C.A.G.