Gemixte vruchtenchutney
november 1, 2018
Lever- en Galblaasreiniging
april 17, 2019
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_1118-e1552812666532.jpg
The Book of Balance Method
by Adi Fromm and Guy Polak

Deze methode volgens dr. Tan is een manier van acupunctuur bedrijven om pijn op te lossen. Waar in de klassieke acupunctuur acupunctuurpunten of pijnpunten gebruikt worden op de plaats van de klacht zelf, worden bij deze methode punten op gekoppelde meridianen aangeprikt. Middels de Balancing Method wordt gewerkt met 6 fasen, of te wel 6 meridianen die in relatie staan met de aangedane meridiaan. Zo wordt er niet behandeld op de pijnplaats zelf.

Direct na het aanprikken van een punt, is er verandering merkbaar op de pijnplaats. Dit kan zijn een verandering van pijn, beweeglijkheid en de plaats van de pijn voelt plots veel soepeler bij palpatie.

Het klassieke boek “Huang Di Nei Jing”, de fundamentele literatuur voor Chinese Geneeswijze en specifiek acupunctuur, geeft veel informatie die voor deze methode toepasselijk is.

Balance Method Chart

Adi Fromm en Guy Polak, de oprichters van het Israeli Tan Center hebben direct les gehad van Dr. Tan en zijn gecertificeerd leraren. Zelf heb ik lessen mogen volgen van deze twee heren in februari 2019 en werk momenteel volgens deze “magische” methode als additionele vorm naast de klassieke acupunctuur zoals aanvankelijk geleerd.

Comments are closed.