Petitie; alternatieve zorg open
december 29, 2020
Show all

Week van TCG (19-23 April )

In de week van 19-23 April laat de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) zoals Acupunctuur en Shiatsu zien wat ze kunnen betekenen bij stress.

De TCG-zorgverleners bieden concrete tools om het lichaam en de geest gezond te houden wanneer iemand stress ervaart in het dagelijks leven. Iedereen weet wat het is om stress te ervaren maar niet iedereen weet hoe ze ermee om kunnen gaan of zijn zich niet bewust van de mogelijkheden rondom stresspreventie. 

Misschien denk je dat stress alleen maar tussen je oren zit, maar dat is zeker niet zo. Stress uit zich ook op verschillende manieren in het lichaam. De TCG-zorgverlener kijkt waar de stress zich bevindt en naar de klachten als versnelde hartslag en ademhaling door angst of paniek, vermoeidheid en gebrek aan energie door slapeloosheid, veel of juist weinig eetlust, hoofdpijn of spierpijn in bijvoorbeeld de nek of schouders.

Acupunctuur is de bekendste vorm van TCG maar ook Chinese kruidengeneeskunde, Shiatsu, Tuina, en Qi Gong kunnen bijdragen aan de verlichting van jouw stress zodat je meer energie krijgt.

Over de week van TCG
De week van TCG richt zich dit jaar voor het eerst op het actuele thema rondom stress. Het is een initiatief van de Zhong (beroepsvereniging Traditionele Chinese Geneeskunde) en in het kader van zelfzorg ter bevordering van stresspreventie is er een challenge bedacht. Iedereen kan meedoen aan deze inspirerende challenge voor meer energie!.

Wat is er te doen 19-23 april?
De TCG zorgverleners van Zhong laten jou graag kennismaken met de verschillende disciplines van TCG. Door middel van korte instructiefilmpjes krijg je tools in handen die jou helpen stress te verminderen en je meer energie geven! Jij doet toch ook mee van 19-23 april 2021?

Ga naar www.weekvantcg.nl en meld je aan voor gratis 5 dagen stresspreventie challenge.

[Noot voor de redactie] Voor meer informatie kunt u mailen met Zhong op info@zhong.nl.

Comments are closed.