Gemixte vruchtenchutney
november 1, 2018
Balancing Method Dr. Tan
maart 17, 2019
Show all

Kerstvakantie

Het afgelopen jaar, 2018, was er voor de praktijk één van grote verandering. Op haar 16 jarige leeftijd is de praktijk verhuisd naar de geboortegrond van haar eigenaar. Een geheel nieuw gebouw is tot ontwikkeling gebracht. Een grote verandering voor cliënten die gewend waren aan het oudere gebouw, dat tot stand kwam in 2008. Wat er in mogelijkheden is gewijzigd is meervoudig. Echtparen of mensen die samen willen reizen voor een consult hebben nu het voordeel elkaar te worden behandeld. Dit spaart tijd, maar er is ook een ruimere wachtkamer met leestafel en iets te drinken. Omdat de praktijk nu aan de rand van het dorp is gevestigd, is de mogelijk tot bezoek met openbaar vervoer beter. De ruimere opzet van de praktijk biedt grotere voordelen voor rolstoelgangers. Zo zijn de deuren breder en het toilet is groter.  Behandelingen vinden geconcentreerder plaats, dus in twee ruimtes en op minder aantal dagen. In de middag is er een extra pauze om mails en telefoontjes te beantwoorden alsmede dossiers bij te werken. De vrijdag is nu gesloten waarop enkel bij uitzondering consulten of behandelingen plaatsvinden. 

Een andere verandering dit jaar betreft de wetgeving. Wereldwijd is een nieuwe privacywet van kracht die u zeker niet is ontgaan. In het eerste kwartaal van 2018 moesten op korte termijn alle bedrijven zich conform de wet AVG aangepast hebben. Aanpassingen van websites, overeenkomsten met leveranciers/verwerkers van gegevens behoorden tot deze aanpassingen. Ook de praktijk heeft zich hiervoor ingezet. Nieuwe inschrijfformulieren, behandelovereenkomst, privacy verklaring. Het was even schrikken om dit op een korte tijd voor elkaar te krijgen, zeker in een periode waarop onze verhuizing ook voor de deur stond. Met dank aan diverse professionals en de beroepsvereniging kon dit allemaal op tijd voor elkaar worden gebokst.

De praktijk is zo langzamerhand aan het indalen. Alles krijgt zo zijn plek en gewoontes. Er zijn nog steeds wat dingen waar aan geschaafd wordt of moet worden. Met de tuin is een al een grote aanzet gedaan door diverse hagen aan te planten. Het vervolg zal in de komende lente plaats gaan vinden. De website krijgt wat meer body nu zo af en toe wat nieuwe artikelen op de blog-pagina worden geplaatst. Oude artikelen zijn niet meer teruggeplaatst, dus als u nog iets wil nalezen van de vorige website, kunt u dit altijd opvragen. De bestanden zijn bewaard gebleven.

Dan rest mij u te bedanken voor uw vertrouwen in de praktijk voor het afgelopen jaar. Van mijn kant was het fijn met u samen te werken of te mogen behandelen. Hierbij wil ik iedereen hele gezellige kerstdagen toewensen en een goede gezondheid voor 2019.

De eindejaarssluiting is gepland van zaterdag 22 december t/m dinsdag 1 januari. 

 

 

 

 

Comments are closed.