Coronavirus (novel COVID-19)

Gelukkig Nieuwjaar
januari 3, 2020
Opnieuw open
mei 8, 2020
Show all

Coronavirus (novel COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Intussen leven we in een periode waarin een virus de wereldbevolking wakker schud, veel levens opeist en dramatisch angst genereert onder de mensen.

Veel wordt er over geschreven en gesproken. Symptomen en data over hoeveel besmettingen en hoeveel overledenen hoef ik hier niet te noemen.

Er zijn kruidenmiddelen om u te beschermen. Kruiden die de immuniteit verhogen en Wei Qi (afweer energie) versterken. Er ontstaat als het ware een soort “harnas”. Dit zijn formules als Jade screen formula of New Jade Screen Formula.

Wat belangrijk is om te weten, dat er in China intussen ervaring is met de Traditionele kruiden die bij velen zijn ingezet als behandeling tegen de symptomen die het virus met zich meebrengt. De resultaten zijn positief te noemen in de bestrijding van de symptomen van het zgn. novel COVID 19. 

Volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze is er een grote oorzaak als voedingsbodem voor de makkelijke verspreiding van het virus; Koude en Damp klimaat. Het is winter en koud, maar tegenwoordig heel vochtig (ipv droge vorst). Met dit koud-dampige klimaat heeft het virus kans om makkelijk te vermenigvuldigen. De energetische systemen in het lichaam van de Longen, de Milt en de Drievoudige verwarmer kunnen worden aangedaan door deze vochtige kou. Op die manier ontstaat er obstructie, de energie, bloed en vloeistoffen circuleren niet goed en de immuniteit verzwakt. In het damp kan de ziekteverwekker heerlijk huisvesten.

Normaal gesproken is het zaak iedere patiënt apart te onderzoeken en een precieze prescriptie voor te schrijven. In een dergelijke epidemie wordt direct gehandeld naar de belangrijkste klachten. Zo hebben de Chinezen in Wu Han een vaste kruidenformule gebruikt voor vele patiënten.

Begin februari zijn 4 pilot studies gedaan met de kruidenformule “Qing Fei Pai Du Tang” (Clear the lung and remove the toxine) om 214 bevestigde gevallen te behandelen. Het is een samengestelde formule, bestaande uit een combinatie van meerdere bekende kruidenformules. Dit is dus een heel andere samenstelling dan de klassieke formule bekend onder deze naam. Met de 3 dagen als reeks behandeling. De effectiviteit was meer dan 90%, waaronder 60% significante verbeteringen hadden en 30% van de patiënten waren stabiel qua symptomen zonder verergering. Vanaf 14 februari zijn in 4 andere mobiele ziekenhuizen (hier ging het om duizenden gevallen) patiënten behandeld met eerder genoemde kruidenformule met zeer tevreden effecten. Bij velen verdween de koorts binnen de 3 dagen en de remissie kwam op 99% – 100%.

In Wu Han werden decocties van ruwe kruiden gemaakt en twee keer daags genomen. Hier kennen we de granulaatvorm zodat u zelf niet thuis de decoctie hoeft te koken. 

https://news.cgtn.com/news/2020-02-25/TCM-used-to-treat-85-of-COVID-19-patients-OmQG7PIGWs/index.html

Comments are closed.